Опаковане на стоки в Китай

Какво е опаковане на стоки в Китай?

Опаковане на стоки в Китай е от съществено значение за съхраняване на целостта им и пристигането им до крайната дестинация с минимални загуби и в максимално добро състояние. Това е особено необходимо при превоза на ценни стоки. Освен това добрата опаковка улеснява превозването и разпространението в магазинната мрежа..

Видове опаковки за опазването на стоките

Опаковките за стоки могат да бъдат: вакуумирани невакуумирани чували, кашони, .стандартни и нестандартни палети, дървени каси. и др.

Допълнителни решения за етикетиране и маркиране на стоката

Услугите по вземане и опаковане на стоките са част от складовите решения, предлагани от НАСКО EООД:

1.1 Опаковане на стоките в невакумирани чували

Този вид пакетиране най често се използва при подготовката за транспортиране на дрехи обувки, чанти бельо и др

Какво е невакуумиран чувал?

Стандартния невакуумиран чувал е брезентов или от друг подобен твърд и издържащ на късане материал.
Обикновено този вид опаковка допълнително се облепва със скоч многопластово за да се предотврати случайно скъсване или повреждане на стоката вътре

Кой използва такова опаковане??

Предимно търговци на едро и дребно които са посетили Китай с нашата услуга бизнес пътуване – – шопинг тур до Китай ,стоката обикновено е дрехи, обувки, чанти, очила и др продукти за краен потребител.
Транспорта които обикновено се използва от тези клиенти е стандартно въздушно карго и DHL карго от Китай

1.2 Опаковане на стоките във вакуумирани чували

Този вид пакетиране се използва за намаляване на обема на обемни стоки с цел предотвратяване на калкулиране на теглото при въздушно карго по тарифа за обемно тегло.   Нормалният начин за калкулиране на цената на определена пратка е в килограми, с изключение на стоки с определен обем,над нормалното за компанията превозвач, тогава теглото на стоката се калкулира по формула за обемно тегло

Пример:

Определен Клиент е закупил пухени якета с реално тегло 51kg. Размерът на кашоните в които са якетата е 80cm x 80cm x 80cm. Клиента посещава страницата на DHL за обемно тегло и установява че неговата стока се изчислява по обемно тегло за 102.5кг. Оказва се че ако пратката му се изчисли по реално тегло би платил около 300usd, а ако плати по обемно тегло би платил около 600usd. Клиента решава да използва услугата за вакуумиране, в резултат на което стоката му отново влиза в рамките на стандартният обем и клиента заплаща сума за превоз 300usd вместо 600usd

1.3 Опаковане и преопаковане на стоките в кашони

Опаковане на стоките в кашони се използва често от малки и средни търговци, които пазаруват от пазарите на едро и дребно. Много от тях купуват стоки и предмети, който физически пренасят до хотелската си стая. или си поръчват малки количества стока, която да бъде доставена до хотела.За да бъде транспортирана стоката трябва да бъде внимателно описана и пакетирана. Това често става намясто в хотела.,стоката се брои, описва, полага в кашони и кашоните се облепят плътно със скоч.

1.4 Палетизиране на стоки в Китай

Палетизирането на стоки в Китай обикновено се извършва с цел по-бързо товарене и разтоварване на стоката от контейнера. Това икономисва време и пари както и излишен ръчен труд. За извършването на товаро-разтоварни дейности е нужен мотокар, а понякога и рампа и или специализирано съоръжение (мобилна рампа) по което мотокара да се качи и влезе вътре в контейнера. Понякога ако стоката изисква след палетизирането се опакова допълнително в стреч фолио с цел запазване целостта на стоката от неволно падане.

1.5 Опаковане на стоки в Китай в нестандартни дървени каси

Услугата опаковане на стоки в Китай в нестандартни дървени каси се използва за да предпази конкретният товар от счупване, надраскване, удар или други възможни повреди при транспортирането от Китай. Дървени каси се изработват за:машини, мрамор и гранит, камък, джакузита, стъкло и стъклени продукти и много други.
фирма Nasko company Limited предлага изработването и пакетирането на стоки и товари в нестандартни дървени каси по желание на клиента или при нужда.ако стоката го изисква.

2.1 Етикетиране (слагане на етикети) на стоки и товари в Китай

Услугата етикетиране (слагане на етикети) на стоки и товари в Китай се предлага от фирма Наско ЕООД във всички възможни случаи и варианти нужни на клиента.

Какво е етикетиране (слагане на етикети) на стоки и товари в Китай?

Фирма Наско ЕООД  предлага услугата етикетиране и полагане на етикети на всички възможни стоки, кашони, чували, торби, кутии, и други видове опаковки.
Също така е възможно да се поставят етикети върху всички възможни стоки от всички възможни материали.

Защо се използва етикетиране (слагане на етикети) на стоки и товари в Китай?

Услугата етикетиране (слагане на етикети) на стоки и товари в Китай позволява на клиента още от отпътуването да подготви стоката или неговата опаковка преди отпътуване на стоката от Китай.във вид подходящ за крайният потребител или за разпространение по мрежи за продажба на едро и дребно.

Видове етикетиране (слагане на етикети) на стоки и товари в Китай?

Основно етикетиране (слагане на етикети) на стоки и товари в Китай бива два вида:


етикетиране на стоки и товари. Най -често това са стоки за крайният потребител, дрехи , обувки, очила и др., но практически е възможно да се етикетират всички видове стоки които желае клиента

етикетиране на опаковки. Най -често това са кашони, защото това позволява на клиента да направи организация на своята стока по добре и по точно. На кашоните обикновено се изписват данните на фирмата получател. данни за контакт, наименование на стоката, количество и друга полезна информация по усмотрение на клиента
Етикетирането на опаковки също може да бъде върху всички други видове опаковки по желание на клиента..

Какво е Брандиране на стоки и товари в китай?

Брандирането е поставянето на собствено фирмено лого, име или друг запазен знак върху продукта или неговата опаковка преди отпътуване на стоката от Китай.

Други предимства на добрата опаковка на стоките

Освен за осигуряване на цялостност и безопасност при транспортирането на стоките опаковката им изпълнява и редица други важни функции:
▸ При много стоки добрата опаковка опазва стоките от влага, вредители, зарази и др.
▸ Подходящата опаковка улеснява всички манипулации със стоките, не само при товарене, разтоварване и транспортиране, но и при манипулации в търговската мрежа. Добре опакованите стоки лесно се преместват и подреждат при транспортиране, складиране, съхранение и доставка.

Маркировката на стоките

▸ Маркировката на стоките съдържа важна информация за съхранението и начина на използване на стоките. Тя е особено важна за стоки, които изискват съхранение при определена температура, влажност и др.
▸ При внасяне на чуждестранни стоки в дадена страна маркировката на езика на страната вносител осигурява важна информация и не затруднява купувачите на дадената стока в тази страна.
▸ Не на последно място добре опакованите стоки поддържат или създават имиджа на производителя като са от значение за обезпечването на товарите при международните превози.